
Κέικ με Μήλο και Βρώμη (χωρίς γλουτένη)
Υλικά για 12 κομμάτια:
- 2 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
- 2 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι γάλα 1,5% λιπαρά
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι χωρίς γλουτένη (όπως της εταιρείας Μύλοι Αγίου Γεωργίου που φουσκώνει μόνο του)
- 1/2 φλιτζάνι βρώμη χωρίς γλουτένη (αλεσμένη)
- 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 2 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1/4 φλιτζάνι καρύδια (προαιρετικά)
- 1/4 φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)
- 2 κουτ. σούπας μέλι (προαιρετικά για επιπλέον γλυκύτητα)
Εκτέλεση:
- Προθέρμανση φούρνου: Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C και άλειψε μια φόρμα για κέικ (περίπου 24 εκ.) με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο.
- Ανακάτεμα υγρών υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε τα αυγά, το γάλα και το ελαιόλαδο. Αν θέλεις, πρόσθεσε το μέλι για περισσότερη γλυκύτητα και ανακάτεψε καλά.
- Προσθήκη στερεών υλικών: Πρόσθεσε το αλεύρι χωρίς γλουτένη, την αλεσμένη βρώμη, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής ζύμη.
- Προσθήκη μήλων και άλλων υλικών: Πρόσθεσε τα κομμένα μήλα, τα καρύδια και τις σταφίδες (αν χρησιμοποιείς). Ανακάτεψε απαλά για να μοιραστούν ομοιόμορφα στη ζύμη.
- Ψήσιμο: Ρίξε το μείγμα στη φόρμα και ψήσε για περίπου 40-45 λεπτά, ή μέχρι να βάλεις μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ και να βγει καθαρή.
- Άφησε το κέικ να κρυώσει λίγο πριν το ξεφορμάρεις. Καλή όρεξη!
Μακροθρεπτικά ανα κομμάτι:
- Πρωτεΐνη: 4.33g
- Υδατάνθρακες: 25.17g
- Λίπος: 10.75g
- Θερμίδες: 214.75 θερμίδες